معرفی طرح همکارانه

"کواپ" طرحی است که در آن، دانشجو، دو تابستان و دو نیمسال تحصیلی را در صنعت گذرانده، "مهارت" می آموزد و مانند نیروی کار عادی شرکت، حقوق دریافت می کند؛

یعنی در انتها یک دوره پنج ساله "دوره مهندسی برق همکارانه" را می گذراند.

در طول دوره کوآپ، شما در حالیکه به صورت قراردادی مشغول به کار می باشید، دانشجو هستید و می توانید از امکانات دانشگاه استفاده کنید. پرداخت شهریه سنوات هم یک سال به تعویق می افتد.

 بنابراین شما در انتهای سال پنجم فارغ التحصیل شده اید؛ یک سال سابقه کار دارید و با مهارت، آماده ورود به بازار کار هستید.

اهداف کوآپ


3

تجربه کار عملی در کنار دروس دانشگاهی

طرح کوآپ با روشی ساختاریافته بر اساس ترکیب آموزش مبتنی بر کلاس درس با تجربه کار عملی، توان عملکردی دانش‌آموختگان را در انجام پروژه های موثر مورد نیاز صنعت بهبود می‌بخشد.
1
آشنایی بیشتر دانشجو با آینده شغلی خود

طرح کوآپ فرصتی را فراهم می نماید تا دانشجو ضمن مواجهه بلند مدت با فضای شغلی و چالش‌های آن، اطلاعات لازم را در خصوص نیاز بازار کار، استعدادها و رسالت شغلی خود کسب نماید.
5
هدفمند شدن پروژه کارشناسی در تداوم تجربیات دوره کارورزی

حضور در شرکتهای فعال در صنعت به دانشجو کمک می کند تا ضمن آشنایی با نیاز بازار، بتواند پروژه کارشناسی خود را مبتنی بر نیاز صنعت انتخاب کند.
4
افزایش شانس اشتغال پس از فارغ التحصیلی

یکی از عوامل کاهش میزان اشتغال نداشتن سبد مهارتی توسط کارجو است. دانشجو با کسب تجربه و مهارت لازم در طول دوره همکارانه، آماده ورود به بازار کار می گردد.
 

سابقه اجرای طرح همکارانه

طرح کوآپ بیش از ۴۰ سال که در دانشگاه‌های دنیا برگزار می‌شود و در ایران برای اولین مرتبه در دانشگاه فردوسی برای دانشجویان مهندسی کامپیوتر برگزار شد. دوره اول این طرح در دانشگاه فردوسی بهمن ماه سال 1396 برگزار شد. در طرح کوآپ شرکت‌های صنعتی با دانشگاه همکاری می‌کنند و دانشجویان در این شرکت‌ها دوره خود را می‌گذرانند. در ابتدای طرح مشکلات و نگرانی هایی درباره مسائل آموزشی و همچنین افزایش سنوات تحصیلی دانشجویان از چهار سال به پنج سال و مشکل خدمت سربازی دانشجویان پسر وجود داشت که در حال حاضر این مشکلات مرتفع شده است.

خانم مهندس مقدم در اولين دوره همكارانه كه توسط گروه كامپيوتر برگزار شده بود شركت نمودند و تجربه موفقي در اين حوزه داشته اند. در اولين دوره برگزاري طرح، هنوز آئين نامه طرح كامل مشخص نشده بود و لذا اغلب دانشجويان جهت شركت در طرح مردد بوده اند. ايشان با وجود ابهامات در طرح شركت نموده اند و شركت آهار را انتخاب كرده اند كه پس از مصاحبه پذيرفته شده اند.  
در بدو ورود ايشان به عنوان مهندس نرم افزار وارد بخش الكترونيك شركت آهار شده اند و پس از گذشت شش ماه در اين شركت استخدام شده اند و همچنان مشغول به فعاليت هستند. با توجه به توانمندي خانم مقدم، در مدت كوتاهي سمت ايشان در شركت به مدير پروژه تغيير نموده است. خانم مقدم پس از استخدام بايد به دانشگاه بر ميگشتند تا بتوانند واحد هاي باقي مانده خود را به اتمام برسانند. اگرچه فعاليت همزمان خانم مقدم در شركت و دانشگاه دوران سختي را برايشان رقم زده بود ولي ايشان معتقد بودند فعاليت در يك شركت بزرگ، ارزش تحمل اين سختي را داشته است.
خانم مهندس مقدم حضور در طرح همكارانه را به همه دانشجويان توصيه نمودند و معتقد بودند شركت در اين طرح فرصت مقتنمي براي ورود به فضاي بازار كار و كسب تجربه است. همچنين يكي از نكاتي كه ايشان بيان نمودند در خصوص تغيير نگاهشان به دروس دانشگاهي از نگاه تئوري به نگاه عملي بوده است. خانم مهندس مقدم از تغيير سبك درس خواندن خود در طول اين دوران صحبت كردند به گونه اي پس از شركت در اين طرح در طول دوران باقي مانده از تحصيل همواره در هنگام درس خواندن به دنبال يافتن پاسخ مسائل حوزه شغلي خود بوده اند. همچنين توضيح دادند كه حضور در اين طرح نقطه عطفي در فضاي شغلي ايشان بوده است.